Hidroszféra

Haladó Búvártanfolyam

Haladó nyíltvízi búvártanfolyam

(SDI ADVANCED SCUBA DIVER)

Tengeri látkép búvárkodás denevérhal
Jelntkezési feltétel hogy a búvárnak legyen kezdő búvár minősítése, legalább 25 darab igazolt nyíltvizi merülése.

Azoknak a búvároknak való a haladó haladó tanfolyamra, akik szeretnék elmélyíteni búvár tudásukat. A tanfolyam során a búvárok megismerkedhetnek az éjszakai-, nitrox, mélyebb-, és a merülések technikáival.

Hogy valakiből haladó búvár lehessen legalább 4 specialítást meg kell szerezzen ezután tehet haladó vizsgát. A tanfolyam során a búvárok tovább fejlesztik lebegőképességüket Ön- és társmentési alapvető tudásukat is.

Miből áll a haladó búvár tanfolyam

Elméleti órák:
Amelyek keretein belül felfrissíti a tanuló az eddig tanultakat, és új tudással egészíti ki azt. Az elméleti órákon megismerkednek a tájoló, búvárbolya, szakszerű használatával. Továbbá a különböző merüléstípusok alapvető elméleti háterrével.

Gyakorlati órák:
Uszodai foglakozásokból áll, ahol a búvár fejleszti ügyességét, különféle vízalatti feladatokkal, illetve tökéletesíti lebegési technikáját. Valamint nyílt vizi merülésekből ahol különbözőkörülmények között tud merülni a búvár tanuló.

A búvár vizsga:

Először a tanuló ismét egy elméleti vizsgát tesz. Ezt követi a gyakorlati vizsga. A gyakorlati vizsga, aminek során legalább 2-2 nyílt vízi merülést végre kell hajtania a választott specialitásoknak megfelelő körülmények között. Mivel Magyarországon sajnos nincs annyi fajta merülő hely, hogy minden a haladó búvár számára elengedhetetlen körülménnyel tudjon találkozni és tapasztalatot gyüjteni. Ezért haladó tanfolyam vizsgáját csak turával egybe kötve tartom minőségileg kivitelezhetőnek.

Amit nyújt a haladó búvár tanfolyam:

Búvárkodás 2019 A sikeresen levizsgázott búvár nemzetközileg elismert fényképes búvárigazolvány tulajdonosa lesz.
A haladó búvár merüléseket hajthat végre, akár azonos minősítési szintű párral merülve, maximálisan 30 méteres mélységig.

Az eredményesen levizsgázott búvár, olyan búvárrá válik, aki már nem vezetett búvár, azaz képes egy vele azonos szintű búvárral merüléseket tervezni és azokat biztonságosan végre hajtani 30 méteres mélységig.

Fontos ajánlás azonban, hogy a haladó búvároknak is biztonságosabbá tehető a merülésük, ha az adott merülőhely ismeretével rendelkező vezetővel merülnek.

További kérdések, jelentkezésért keress bátran. Elérhetőségek